Juryn som bedömde sillinläggningarna. Leif Persson delar ut Lions standar till juryn. Lotta Emlinder Paul Hofwing och Carl Sonesson Juryns bedömningar och prisutdelningen kan ni ta del av genom att klicka på bilden nedanPå bilden syns pristagarna tillsammans med juryn. Gunilla Ohlsson, Lena Olofsson och Solvig Håkansson Det vinnande receptet hade alltså lämnats in av Solvig Håkansson från Kävlinge, Hennes och de två andra finalisternas recept finner ni här: Tävlande och beskrivning av recepten
Första pris Solvig Håkansson, Kävlinge Beskrivning av receptet Klintasill 6 fileer matjesill, skär fileerna i bitar Gör en lag av 2 msk röd vinäger, 2 msk olja, 3/4 dl socker, 2 dl tomatjuice, några stänk tabascosås, vitpeppar, 1 dl hackad dill, 1 dl hackad rödlök. Häll lagen över sillen. Sillen är färdig att äta efter 24 timmar men smaken mognar efter någon dag. Hållbarheten är minst 14 dagar, förvaras i kylskåpet. Andra pris Gunilla Ohlsson, Löddeköpinge Receptet till Gunillas senapssill Det här behöver man 4 urvattnade saltsillfiléer 1 rödlök 1 knippe dill Till lagen behövs 1 dl ättikssprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 12 krossade kryddpepparkorn 1 tsk gula senapskorn Till senapssåsen behövs 4 msk svensk senap 1 msk socker 2 msk rödvinsvinäger 1 krm vitpeppar 0,5 tsk salt 1 dl rumsvarm rapsolja 1 äggula Dill Så här gör man 1.Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna 2.Skär sillen i bitar, skiva rödlöken och hacka dillen Varva dessa ingredienser i en kruka 3.Häll lagen över sillen och låt det stå svalt ett dygn 4.Rör ihop senap, socker, vinäger, vitpeppar och salt. Vispa ner oljan droppvis. Rör till sist ner äggulan. 5.Ta upp sillen ur ättikslagen och låt den rinna av väl. Blanda sedan med senapssåsen. Garnera med dill och hackad rödlök. Tredje pris Lena Olofsson, Löddeköpinge Receptet till Sherrysill 4 urvattnade salta sillfiléer 2 hackade rödlökar 0,5 dl finhackad dill Lag: 0,5 matskedar ättiksprit 2 matskedar olja (oliv- eller rapsolja) 3/4 dl socker 2 dl tomatjuice 2 matskedar chilisås 6 krossade svartpepparkorn 3 matskedar torr sherry Lår sillen stå i kylskåp, gärna 5 dygn. Skär sillen i smala bitar och varva med lök och dill. Rör i hop ingredienserna till lagen och häll över sillen. Dekorera med kapris. |
Lions Club Löddeköpinge
Arkiv
Maj 2024
|